Tag Archives: mesh

HASIL KERJA 2

IMG-20150708-WA0015

Design:WINGS (Ta’kan Melayu Hilang Di Dunia @ISTANA BUDAYA 2015) OFFICIAL

Percetakan : Plastisol

Teknik Pecahan Warna: Simulated

Warna : 5 + 2 random Effects (off Screen)

Mesh Count : 90T (2286)

Output Frequency : 85

Output Angle : 25

Rekabentuk : Rokerama

Pencetak : Grousiey Printhouse

Pelanggan : Grousiey Printhouse

Tahun : 2015

IMG-20150710-WA0000

Design: Fraser’s Hill

Teknik Pecahan warna: Simulated

Percetakan : Plastisol

Warna : 4

Mesh Count : 90T

Output Frequency : 85 lpi

Output Angle : 22.5

Rekabentuk : Inhouse (mgshop/Rokerama)

Pencetak : Inhouse (ROKERAMA)

Pelanggan:INHOUSE(Marina’s Gift Shop Fraser’s Hill Pahang)

Tahun : 2015

IMG-20150701-WA0013

Design: PLATIH (Pusat latihan Kementerian Pertahanan)

Teknik Pecahan warna: Simulated

Percetakan : Plastisol

Warna : 3

Mesh Count : 90T

Output Frequency : 85 lpi

Output Angle : 22.5

Rekabentuk : Rokerama

Pencetak : (mgshop/ROKERAMA)

Pelanggan:PLATIH

Tahun : 2015

“SCREEN STRETCHER” DIY MURAH DAN MUDAH (SANDWICH STRETCHER)

Mungkin “screen stretcher” ni tak “se hensem” yang ada di pasaran, walaubagaimanapun ia amat berkesan jugaklah. Saya guna ni semasa screen stretcher saya patah hari tu dan memandangkan saya nak gunakannya segera, saya pun gunakan cara ni..dan saya namakannya “SANDWICH STRETCHER” Continue reading “SCREEN STRETCHER” DIY MURAH DAN MUDAH (SANDWICH STRETCHER)

TEKNIK TERBAIK UNTUK CETAKAN? Plastisol,rubber atau Discharge?

Sesetengah berpendapat, percetakan menggunakan teknik “CMYK” adalah antara teknik yang terbaik atau “high end”. Ada yang berpendapat, kalau anda mencetak menggunakan  “Plastisol” sudah boleh dianggap “advance”..ada yang kembang-kembang hidung bila mencetak menggunakan teknik CMYK…ada setengah orang yang agak memandang rendah tentang printer yang menggunakan “Rubber dye”…tapi saya berpendapat, apa teknik sekalipun, kalau hasilnya kemas, cantik dan memuaskan hati orang yg membelinya..itu sudah cukup..tak kira apa cara yang anda gunakan. Itu bagi orang yang bukan dalam bidang ni..macamana dikalangan pencetak2 ni pula?..okeh.. Continue reading TEKNIK TERBAIK UNTUK CETAKAN? Plastisol,rubber atau Discharge?